Ziua 8, Etapa 1. De la Mănăstirea la Ciocănești

5 iulie 2012.

Ziua a 8-a a debutat cu un superb rasarit de soare si cu privelistea stralucitoare a Lacului Mostistea… Am plecat din localitatea Manastirea la ora 5 …era o dimineata splendida, racoroasa si plina de cantecele voioase ale pasarilor.

Am parcurs cei 26 de km pana la Ciocanesti, pana la ora pranzului. Aici D-na Directoare de la scoala nr 1 si D-nul Viceprimar ma asteptau, anuntati fiind de un bun prieten si colaborator. Am fost primit si tratat mai bine decat imi imaginam si pentru asta le multumesc si pe aceasta cale tuturor celor ce s-au implicat si au avut incredere in mine. Dna Directoare mi-a daruit si o monografie a localitatii, monografie al carei rezumat il voi expune curand.

Am fost gazduit in Caminul Cultural, unde puteam da si un spectacol, dar nu avem cui …:)) Dupa un dus si odihna binevenita, am iesit prin comuna sa fac cateva poze si sa vorbesc cu cativa oameni. Din nefericire nu a fost asa cum ma asteptam, dar batranul meu interlocutor mi-a pus mereu problema …mortii, povestindu-mi de toti cei pe care i-a ingropat, unii chiar de curand. OARE CE ESTE DINCOLO DE MOARTE??? Oare exista Dumnezeu, iad, rai, suflet nemuritor? Eu zic ca …vom vedea, sper nu curand! 🙂

Am vizitat si fotografiat si parcul comunei Ciocanesti, care daca ar fi un pic mai ingrijit, ar putea rivaliza cu un parc din capitala.

Ciocanesti este o comuna mare, bogata cu oameni gospodari, cu o garla si o balta si in care pestele era pe vremuri la mare cinste si unde ratele si gastele sunt la ele acasa. 🙂

Pe cand ma plimbam prin comuna primesc un mesaj de la Vodafone care ma anunta: „Bine ati venit in Bulgaria! Roamingul este activat Tarife roaming…” :))) si din acel moment cu toate ca nu eram si nu ma simteam in Bulgaria, cei de la Vodafone tot incercau sa ma convinga ca nu pot suna in retea pt ca sunt in roaming! :)))

Seara s-a terminat cu pregatirile pentru urmatoarea zi de mers, in care sper sa ajung cu bine la Calarasi.

Inainte de culcare am facut o plimbare afara si am vazut luna plina in scadere …galbena, mare , rotunda si luminoasa …

Clic pe poza de mai jos, pentru a vedea toate pozele zilei, la Flickr. Click pentru a vedea toate pozele zilei  

Postat în Jurnal Etichetat cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile