Ziua 6, Etapa 7. Întâlnire cu Uca Marinescu la Casa Răzeșului

29 august 2017.

Linistea, oboseala si aerul tare de la peste o mie de metri altitudine ne-au facilitat un somn profund si odihnitor de… 10 ore. Am dormit ca niste sconcsi… Cred ca recuperez perioada copilariei cand nu vroiam deloc sa dorm. :))

Dupa ritualul de dimineata am coborat pe terasa pensiunii Casa Razesului pentru a admira peisajele si a “gusta” aerul tare si ozonat. De indata gazda noastra ne-a adus un ceai din plantele locului cu miere naturala, cu faguri cu tot. Impresionant si gustos. Ceaiul a fost o binecuvantare a aromelor si elementalilor. Asa tot sa fii cazat. E greu sa le ai pe toate, dar in acest loc nici nu cred ca-ti mai trebuie ceva.

Nici nu am apucat sa ne dezmeticim si am fost invitati la masa. Din nou o masa bogata si gustoasa. Mama gazdei noastre este o gospodina desavarsita. Toata lauda si stima! Multumim!

Am facut o multime de fotografii si as mai face.

Spre seara am avut placuta surpriza si ocazie de a o cunoaste pe Doamna Uca Marinescu, un renumit explorator roman. Dansa a atins cei doi poli geografici intr-un singur an, pe schiuri, la varsta de 61 ani. Laudabil, mai ales la varsta dansei. In acest moment are 77 de ani si inca face excursii si tabere pentru copii. De fapt asa ne-am si intalnit. A venit cu un grup de copii din Bucuresti.

Am luat masa impreuna cu invitatii, musafirii si gazdele. Am auzit multe povesti. Frumos…

Inainte de culcare, Doamna Uca, cat si gazda noastra, ne-a propus sa mai ramanem o zi si sa facem un traseu cu ei prin Muntii Calimani. In acea seara nu eram hotarati… Ramasese in pronuntare.

Dupa ce toata lumea s-a retras, am mai povestit cu Liviu Bazarca, gazda noastra. Omul acesta este un adevarat roman si razes. Plin de ospitalitate, bunavointa si amabilitate. Ne-am imprietenit.

Ciubarul ne-a imbiat sa facem o baie calda in aer liber. Doamne, ce rasfat! Multam Tie si lor!

Ne-am echipat de baie si am plecat la balaceala. Din nefericire din partea de sus a ciubarului ieseau aburi, dar jos era apa rece. Am cam renuntat dupa o incercare de criogenizare. Temperatura ambianta era sub 10 grade C.

Fiind cam tarziu si noi fiind cam obositi… ne-am retras in camaruta.

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile