Ziua 54, Etapa 7. Popas la Schitul Buna Vestire

16 octombrie 2017.

M-am trezit la schit, odihnit si plin de ganduri. Era inca intuneric. Eram bine si, de indata ce s-a incarcat in RAM, softul zilnic mi-a stricat starea de bine. Deci dupa cum mai ziceam, totul e software. Suntem biocomputere. Am mai lenevit in pat si apoi m-am apucat de scris jurnale.

M-am dres repede si de indata ce am vazut peisajul de pe geam. Rasaritul soarelui era superb. M-am mirat ca nu este ceata si nici prea multa roua. Catelusii s-au urcat pe deal si s-au pus la soare.

Am coborat si eu sa socializez. Maica Sofronia si Fratele Ovidiu m-au intampinat. Toata lumea muncea. M-am oferit si eu sa ajut. Oamenii mi-au placut mult. Veseli, calzi si harnici.  Un singur parinte slujeste, dar cu drag.

A venit ora mesei. Am mancat si eu cu obstea. Am fost un pic rasfatat si mi-a placut. Branza de casa, rosii de gradina, lapte proaspat, oua de casa proaspete, un meniu de zile mari. Multam Tie, Doamne!

Am povestit un pic despre nutritie cu oamenii. Erau prea preocupati de treburi. A ramas pe a doua zi. Am mai ajutat cu ce am putut si apoi m-am retras la chiliuta si am furat un pui de somn.

Asa de bine a fost… Dupa ce m-am trezit, am fugit pe deal si m-am pus la soare. A fost o zi calda, insorita si de un senin tot mai rar in ultima vreme. Un albastru de… Voronet. Dupa cam o ora si ceva de stat la soare, de facut poze si de jucat cu cativa catelusi care si ei practicau helioterapia, m-am coborat sa mai ajut si eu cu cate ceva. Mai un foc, cateva lemne, mai pe la bucatarie …etc. A venit vremea sa mananc iar.  Mai mare rasfatul: branza cu multa smantana de casa, mamaliga, rosii de gradina, mujdei de usturoi si ardei copti; toate din gospodaria proprie. Le-am hapalit cat ai zice… branza cu smantana.

Dupa masa am mai povestit si am mai facut cate ceva pentru obste.

Am vazut si cum se poate trai cu panouri solare, becuri LED, invertor si acumulatori. Un invertor de 2500W duce toata iluminarea si micii consumatori folositi in prize. Inca unul pentru consumatorii mari si ar fi fost perfect. Promit ca in curand sa ma debransez de la RENEL. Apa vine pe conducte din amonte de la 500 m, cu o declinatie de numai 15-20 m si presiunea este destul de mare cat sa alimenteze chiuvete, bai etc. F. the System!

Tot aici sunt vacute, ratuste, gaini, solarii, gradina etc. Imi place locul. Daca muncesti ai de toate. Si in oras ai de toate, dar gunoaie de la supermarket.

Seara i-am convins pe oameni sa facem si analize. A ramas pe dimineata urmatoare.

M-am retras la chiliuta ca sa ma pregatesc de ziua cea mare a trecerii Carpatilor, pe traseul Schitul Buna Vestire – Hangu si apoi Poiana Teiului, Poiana Largului.

Prelucrat poze, scris jurnale si apoi somn.

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile