Ziua 46, Etapa 7. De la Mănăstirea Neamț la Mănăstirea Sihăstria

8 octombrie 2017.

La bataia clopotelor m-am trezit si nu am stiut cum sa plec mai repede de la Manastirea Neamtului…

Am impachetat in graba si am „decolat” din acel loc bantuit. Norocul lor este ca printre ei mai este si cate unul normal, ca altfel s-ar numi „Sectia de Psihiatrie Neamt”. Evident, impresiile si concluziile nu au fost pozitive dupa ce maica de la bucatarie m-a intrebat obsesiv daca nu am vreo bomba(de cel putin 20 ori), iar mai marele bucatarilor, un gnom mic, cu parul alb si razvratit ca aripile gascanilor, m-a ridicat de la masa fara sa-mi termin mancarea din farfurie… Mda, crestinism curat!

Am lasat toate astea in urma si mi-am reluat drumul. Era asa de frumos afara din acea „manastire”. Copaci multicolori, oite ce au coborat din munte si un aer de toamna. Drumul destul de presarat de masini si praf, dar practicabil.

Am facut doua mici pauze si am trecut pe langa mai multe manastiri.

La un moment dat, cand am inceput sa urc catre Sihastria, am ramas fara semnal la telefon. Credeam ca nu e semnal laOrange, dar de fapt nu era semnal la nici o retea. Bine pe de o parte, dar si rau.

Spre dupa amiaza am ajuns si la Sihastria, dupa ce am trecut pe langa Manastirea Secu, alta manastire istorica faina.

La manastire am fost bine primit. Fratele Marian m-a primit cu blandete si caldura. Mi-a ascultat pasurile si rugamintile si m-a cazat intr-o camera faina, incalzita. Aveam si baie, si apa calda. Dar cel mai important, aveam caldura. Cand esti obosit si nemancat, caldura este importanta.

Am tot bantuit sa caut semnal ca sa anunt ca sunt acolo si bine, dar nu am gasit nimic. Cineva zicea ca este semnal undeva pe deal. Toti calugarii aveau statii de emisie receptie, asa ca m-am resemnat si am incercat sa ajut cu ce pot si eu si sa-mi aloc timp de meditatie.

Ora mesei a venit repede. Am fost chemat la masa de Parintele Mitrofan (Mitia Teo Fania = Aratarea Maicii Domnului). Masa bogata si mancarea buna. Am mancat in tihna si pace fara sa ne mai ridice nici un gnom de la masa. Iarta-l, Doamne!

Dupa masa ne-am retras in chilii. M-am odihnit, spalat si incalzit. Multam Tie, Doamne!

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile