Ziua 38, Etapa 7. Vizită la Cetatea de Scaun

30 septembrie 2017.

De dimineata m-am trezit, la drum nu am pornit, dar jos am coborat si analize am facut. In Suceava. Descriere pe scurt a primelor ore ale zilei de sambata. Am beneficiat de ajutorul Doamnei Asistent Simona pentru a printa hartiile / brosura pe care o ofer oamenilor pe drum.

Era o zi superba de toamna suceveana. O zi parca de noiembrie, judecand dupa temperaturi si pozitia soarelui pe bolta amiezii. Am pus cate ceva in pachet si am plecat la o plimbare. O plimbare frumoasa, lunga de 11 km si in care am vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei.   Am incercat sa surprind atmosfera Sucevei in cateva imagini. Sper sa fi reusit macar partial.

In drum spre cetate am trecut pe langa Dom Polski, casa polona. Era inchis… Tare as fi vrut sa intru si sa-mi caut instinctiv stramosii pe linie paterna… Am amanat pentru data urmatoare.

Cei de la Cetate au fost foarte amabili si mi-au permis intrarea sub forma unei colaborari! Le Multumesc! Muzeul Bucovinei gestioneaza Cetatea de Scaun a Sucevei.

In cetate am trait senzatii greu de explicat in cuvinte. Oricum am fi noi astazi ca si romani, un intreg Vest ar trebui sa-si aminteasca, cand ne critica si ne arata cu degetul ca DATORITA NOUA, ei nu vorbesc astazi limba turca si sunt bogati.

La intoarcere am trecut printre doua cimitire… Interesanta atmosfera … O liniste plina de regrete si durere; o multime de oameni ce s-au crezut de neinlocuit si care nu aveau timp. Acum au de toate si pamantul se invarte bine-mersi si fara ei.

Seara s-a lasat curand si rece. Incet am ajuns la cazare si obosit m-am pus la somn.

As vrea sa multumesc in mod special celor de la Monitorul de Suceava, Preotului Paroh de la Parohia Sfanta Vineri, unde am fost gazduit, personalului care m-a ajutat si inteles! Tuturor le doresc tot ce-i mai bun si sper sa ne revedem curand si cu bine! Multumesc!

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile