Ziua 23, Etapa 4. Mănăstirea Carol Borromeu

16. septembrie 2015.

O zi intr-o manastire catolica, Manastirea Carol Borromeu din Gioseni.

Dupa cum spune si al meu nume de familie, cei din partea tatalui meu, sunt catolici. Eu sunt jumate catolic si jumatate ortodox. De fapt eu sunt eu si singura religie pe care o recunosc este aceea a credintei in Divin si in Legile Sacre ale Universului. Legi, care, dupa parerea mea, se reduc la una singura:

Nu lua ceea ce nu-i al tau si nu meriti si ceea ce nu poti da inapoi!

Aici la Manastirea Catolica Sf Carol Borromeu, totul este grandios. Cladirea este imensa, arata ca un castel, culoarele si camerele sunt mari, iar motivele si arhitectura duce catre un gotic tarziu. Curtea este frumoasa si ingrijita, simpla si plina de verdeata si de locuri de odihna si joaca pentru copii. Da, aici este si un centru social. O gradinita si un after school. Maicile, nu multe la numar, se ocupa de gradina, de copii, de toate cele. Exista si angajati, dar mare parte din munca o fac surorile!

Peisajele ce se vad de la intrarea in cladire sunt de nedescris. De aici, panorama zonei se arata maiestuoasa. Te simti ca in turnul unui castel fortificat, medieval, care strajuieste de pe inaltimi. Superb. Mi-ar place sa revin…

In timpul zilei, stand la soare am avut ocazia sa vad si o „gasca” mare de grauri care parca vroiau sa reediteze filmul „Pasarile”. Zburau intr-un card impresionant, faceau acrobatii aeriene si vantul puternic.

Dupa amiaza m-am odihnit, ammai scris jurnalele restante si m-am mai pregatit de drum.

Seara a venit repede, ca in orice toamna a vietii…

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile