Ziua 18, Etapa 1. Pași prin Tartar

15 iulie 2017.

Bineinteles ca nu am reusit sa ma trezesc si sa plec la ora 4, ca doar la 3 ma culcasem, asa ca am plecat la ora 7. Era un superb Soare ce lumina bolta cereasca si un vazduh limpede si pregatit de caldura ce se anunta. Am lasat in urma Manastirea Dervent cu un oarecare regret. Chiar mi-a placut sederea acolo. Apoi pe parcursul zilei am regretat de-a binelea ca nu am ramas la Dervent.

Am inceput vioi sa pasesc pe asfaltul si piatra cubica care deja incepusera sa se incinga. Kilometrii treceau greu si la un moment dat, simtindu-ma ud fleasca, ca de obicei, am hotarat sa ma opresc pentru a ma usca, pentru a ma odihni si pentru a-mi obloji glezna dreapta, pe care aproape aveam rana. Dupa o scurta pauza am continuat sa merg, sa fac poze, sa ascult muzica si sa admir cu nesat creatia divina ce se desfasura in jurul meu. Am ajuns la Manastirea Lipnita – Ioan Botezatorul – simtind fiecare pas. Maicutele s-au speriat de mine si s-au baricadat in manastire. Apoi, dupa minute bune, una din ele mai curajoasa a iesit sa ma intrebe ce vreau. :)) In sfarsit am aflat ca nu pot ramane acolo si ca pot doar sta sa ma odihnesc si sa ma improspatez. Asa am si facut , cu toate ca nu prea ma simteam in stare sa mai merg.

La ora 19 am pornit din nou la drum. A fost un drum chinuitor dar foarte frumos. Caldura., transpiratia si durerea nu conteneau. Sper ca la sfarsitul vietii sa nu mai trebuiasca sa mai trec prin infern …:)) Am intalnit si interpelat politia de frontiera, am intalnit panouri frumoase cu lozinci si mai frumoase genul : „cine nu-si iubeste padurea nu are nimic sfant!” De aici am dedus ca PADURARII si exploatatorii forestieri, sunt toti niste SFINTI!!! :)))

Seara, tarziu, am ajuns cu greu la Primaria Baneasa. Aici am fost primit cu interes, dar nu cazat, asa ca am motait pe un scaun un pic si apoi am plecat in zorii zilei, mai departe. Am dormit pe camp cateva ore bune si apoi a inceput o noua zi!

In aceasta perioada am reinteles si reverificat trei lucruri:

1. Conteaza de unde bei si cata apa bei. Apa este de mai multe feluri si fiecare izvor este unic. Apa are gust si miros, in asentimentul celor care spun ” apa este inodora, incolora si insipida! ” .
2. Alimentatia cruda (cu mancaruri nepreparate pe foc) este de preferat celei gatite. Diferenta am simtit-o clar in capacitatea de efor si in senzatiile din adancul meu.
3. Viata este frumoasa daca esti odihnit si daca nu te bat bocancii sau nevasta (la  cap) …:)))

Postat în Jurnal Etichetat cu: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile