Ziua 16, Etapa 8. Zi de aprovizionare la Suceava

11 septembrie 2019, Sucevita.

La prima ora inca dormeam, asa ca la a doua ora ne-am trezit si mobilizat sa plecam la Suceava. Mai exact la a treia ora, ca la a doua ora spalam o parte din echipament care trebuia sa se usuce pana venim inapoi.

Dupa o jumate de ora de stat in statie, a venit si maxi-taxi catre Radauti. 6,5 lei de persoana, o jumate de ora si eram in Radauti. Asta mi-a placut. Ajunsi in autogara PetDor am sesizat ca masina plecase cu 10 minute mai devreme?!?! WTF? Am mers sa mai dam o raita ca urmatoarea era peste o jumate de ora si am venit prevazatori cu 5 minute mai devreme. Masina plecase iar cu 15 min mai devreme. Asta-i buna!? Din nou WTF? Am hotarat sa stam acolo s-o pandim. Zis si facut. De data asta a venit cu 5 minute inainte si, culmea, a plecat la fix. Mare ti-e gradina Doamne! Gardu-i cam jos. 🙂

Aproape o ora si eram in Suceava. Din nou orasul meu drag, plin de slavi,estici si istorie.

Am hotarat sa mancam mai intai ca deja era pranzul. Normal, cu toti astia care pleaca mai devreme, ma mir ca nu a venit si seara. Cu doar 47 lei am mancat 6 feluri de mancare la autoservirea de peste drum de autogara. Apoi la CEC, BRD, Marelbo, Decathlon si inapoi la autogara. O cursa contra cronometru pe jos,cu taxiul si in doua ore si jumate, ma mir ca nu am invatat si sa zburam. La 5.30 punct a plecat masina din autogara TASA. La Radauti am ajuns la limita buna a timpului ca sa ne recuperam neoprenul cumparat de la magazinul de langa autogara. Toate au mers bine, doar ca spre Sucevita era masina abia peste aproape o ora. Asta e. Am stat si am asteptat cuminti. La ora 19.35 eram din nou in fata manastirii. Aleluia!

Patrunsi din nou in arhondaricul secret, am purces la fabricarea foii de sol pentru dormit. O husa dubla din materale impermeabile in care am inghesuit aproape 6 mp de neopren. Intr-o camera manastireasca, va imaginati ce usor si bine este sa tai, decupezi, masori, adaptezi improvizezi… ? Ne-am descurcat si cu asta.

Ora 21 si noi inca probam echipamentul achizitionat de la Decathlon, confectionam foaia de sol si ne gandeam ce sa rontaim din desaga. Am gasit niste stafide si merisoare confiate, le-am inmuiat si le-am mancat fara ezitare.

Cu toate ca era deja trecut de ora 23, am spalat si cealalta parte din echipament. Si l-am pus la uscat la uscatorul special carat pentru asta. Un device minunat, mic si zgomotos care usuca bocanci, tricouri si restul, dar care nu are voie in camera, ca altfel dormi mai greu si visezi ca bate vantul…. 🙂

Dupa ora 24, am apucat sa ne intindem.

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile