Ziua 16, Etapa 4. De la Mănăstirea Buciumeni la Homocea

9 septembrie 2015.

Un drum in racoarea si splendoarea padurii…

De dimineata m-am trezit…Pe racoare am plecat…Dar stati asa! Inainte de trezirea finala, a mai fost o trezire. Era trezirea din visul in care deja ma trezisem si aveam puterea de a trece prin ziduri si de a ma teleporta…Dezavantajul era ca, in vis, eram un pic cam mort! :)) Vise, taica, vise!

Dupa rutina matinala si un dus fierbinte ca sa pun in miscare ce mai am si eu din muschi, am coborat ca sa-mi iau ramas bun de la maici si ca sa pornesc intr-o noua aventura! Nu ca cea din urma a lui Dr Wayne Dyer!

Dupa aproape 40 de min de povestit cu Mica Stareta, si dupa ce dansa a fost foarte amabila si mi-a oferit bani, mancare si o recomandare pe cinste, am pornit la drum …

A fost un drum foarte frumos, o parte prin padure, relativ usor, si cu peisaje superbe. Fiind racoare si frumos, nici nu stiu cand am parcurs distanta de 18 km.

O parte din drum am vorbit cu prietenii si am admirat frumusetile Moldovei! Ii inteleg perfect pe domnitorii Moldovei, pe razesi si tarani. Lupta lor pentru patrie era motivata de frumusetea si bogatia acestei tarisoare!

In comuna  Ploscuteni am fost oprit de mai multi oameni care admirau ideea si expeditia mea. M-am bucurat. Am lasat carti de vizita si sper sa ne reintalnim, cel putin in mediul virtual!

Dupa un scurt popas, am pornit din nou in mars catre Homocea. Am ajuns ceva mai repede decat am calculat si pot spune ca am gasit o comuna mare, cu multi oameni pe strada, animata si cu case mari si frumoase. Aici sunt multi tigani ursari. Interesant este ca sunt oameni de treaba, muncitori si credinciosi.

Domnul viceprimar m-a ajutat si am fost cazat la stadionul din comuna. Singurul stadion din Judetul Vrancea, care are nocturna, dar care din cauza banilor a cam ramas fara echipa.  Aci am toate conditiile si ma simt bine, dar nu prea mult ca imediat o sa plec.

Seara a venit pe neasteptate si parca si cu o racoare placuta…Totusi atmosfera era plina de fum si muzica! M-am culcat intr-un pat mare si bun….:)

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile