Ziua 12, Etapa 3. Mănăstirea Dinogeția – Galați

15 august 2015.

Am dormit ca un sconcs pana la ora 12, aproape neintors.  Cu greu m-am dezmortit si am inceput sa ma pregatesc de o noua zi.

Dupa ce m-am spalat si mi-am facut inviorarea, am mers la bucatarie sa cer apa calda. „Un ritual” benefic ficatului si circulatiei sanguine si limfatice, cat si eliminarii toxinelor din intestin. Atunci am primit vestea ca Parintele Alexei doreste sa vorbim. Am simtit ca ceva nu este in regula, dar nici nu banuiam ce anume. Nu facusem nimic iesit din comun, doar ca mi-am afisat parerile si faptele.

Vestea faptului ca trebuie sa parasesc locatia a venit in jumatate de ora. Aveam si un termen limita de doua ore, termen ce am reusit sa-l negociez pana spre seara. Motivatia de suprafata a fost faptul ca trebuie sa soseasca muncitorii in a caror camera stateam. Am primit si ceva de mancare, ca sa nu fiu expulzat flamand! 🙂

Mi-am strans toate cele, am reimpachetat si eram gata de drum, asteptand sa se faca ora 17, ca sa fiu evacuat!  M-am asezat in pat asteptand sa treaca timpul si incercand sa ma odihnesc.  Am atipit si m-au trezit clopotele. Ceasul era 18.00. Am mers la biserica ca sa vorbesc cu parintele. Era in slujba cu toata gasca, asa ca am asteptat cuminte. Dupa slujba am abandonat nava si am luat din nou drumul in piept. De data asta cu basici si rani pe picioare.  Am reusit cumva, schiopatand, sa parcurg cam 7 km. Era din ce in ce mai greu si ma pregateam sa petrec o noapte in natura, pe un camp.  La Galati nu speram sa ajung, iar nici atat sa gasesc un loc sa dorm.

Pe cand ma gandeam in sinea mea la acestea si cautam solutii, o masina se opreste si un om bun m-a luat pana la bac, la I.C.Bratianu. Pe acest om il cheama Nelu si as vrea sa-i multumesc.  Nu sunt pentru a merge cu masina in astfel de calatorii, propuse si promise perpedes! Aceasta a fost o situatie, un caz de forta majora. Ajuns la bac, Nelu a vorbit cu omul de acolo si am trecut Dunarea fara sa trebuiasca sa platesc! Multumesc tututuror si Divinului care le-a aranjat pe toate!

Pe malul celalalt al Dunarii m-a asteptat varul meu. Apoi a urmat o seara calda de povesti si povestiri….

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile