Ziua 1, Etapa 6, Piatra Neamt – Manastirea Bistrita

18 iulie 2017

In acest an, in aceasta noua aventura, am pornit la drum cu un tovaras. Nu mai sunt singur. Este si bine si rau, ca in orice. Nu exista bine fara rau si rau fara bine!

Cu greu ne-am desprins de Toplita si de confortul casei. Totusi am incercat sa folosim aceasta inertie ca sa mai lucram cu sanatatea noastra si in mare ne-a iesit. Am pornit veseli, incfrezatori si plini de intrebari…:)

Traseul catre Piatra Neamt ne-a obosit. Serpentinele si lipsa de aer din autocar au contribuit la o oboseala prematura si perfida. De unde ne-a lasat masina am mai avut de mers cativa km. Un drum putin circulat, frumos si plin de case cu gradini si flori frumoase si multicolore.

In cam o ora de mers am ajuns la Manastirea Bistrita. Am fost cazati in casa de oaspeti ce era construita in tintirim. Frumos, pitoresc si plin de talc… (!?) Ceva de genul: “Toti ajungem aici!”

Am primit si o masa consistenta compusa din ciorba si branza, lapte batut si paine. Multumim!

Linistea era de-a dreptul mormantala. Ne-am odihnit bine lafaindu-ne in paturi supraetajate.

Manastirea Bistrita ca multe din manastirile din Moldova, este o manastire istorica. Are vestigii de peste 600 de ani. In preajma acestor constructii seculare ai un sentiment unic, patrunzator si contemplativ.

Oamenii erau un pic reci si plictisiti de timp si obositi de excesul de vizitatori. Atunci cand am ajuns, care mai de care se retrageau in chilii. De ce? Noi aveam nevoie de ceva si ei erau satuli de dat! 🙂 Intr-un final ne-am conectat si am comunicat cu reprezentatul de seama al locului: portarul, paznicul si ingrijitorul. Un om curios, volubil si plin de experente prin siturile monahale.

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile