Zilele 55-56, Etapa 8. Popas la pensiunea Busta Anuta din Bogdan Voda

19 octombrie 2019, Bogdan Voda.

Doua zile superbe de toamna petrecute la Familia Busta, la Pensiunea Anuta Busta. O zona superba din Maramures ce merita atentia.

Doamna Anuta, cu puterile proprii, a reconditionat casa parinteasca veche si a transformat-o in muzeu. Un gest cu adevarat romanesc, de roman patriot. Am vazut cateva din lucrurile adunate in colectia muzeului si am fost impresionat. Cata simplitate, eficienta si frumusete totodata. Minunat. Si cand ma gandesc ca, la gradinita, s-a nimerit sa port costum popular din zona Maramuresului: Tibles – Oas. Eram tare mandru si-mi placea tare mult. Dupa zeci de ani, ajung in Maramures si ma reintalnesc cu pasiunea mea de copil.

In aceste doua zile am facut analize, am povestit despre nutritie, viata, traditii si tara. Vremea a fost superba si soarele de toamna inca a avut puterea sa ne incalzeasca si chiar sa ne bronzeze.

Am mancat mancare facuta de Doamna Anuta si putem spune ca am gustat minunile bucatariei maramuresene. Mancarea era mare parte din gospodaria domnilor si din zona. Buna! Foarte buna!
Tot aici si in acest rastimp am intalnit vecini si prieteni ai domnilor ce ne-au gazduit. Oameni de treaba. Printre ei se numara si un baiat, ce impreuna cu sotia lui, se straduiesc sa reliefeze si releve frumusetile peisagistice ale zonei, ei fiind fotografi. Bravo!

Ne-am si odihnit si ne-am mai odihni, dar ne expira timpul…. Maine plecam mai departe, mai departe spre casa , incet, incet. Cel mai probabil vom opri aici ETAPA 8 din Romania Perpedes si tot de aici vom relua cat de curand ne vor permite conditiile personale si sociale.

Dupa ce vom vizita Barsana, vom lua prima varianta de transport catre Suceava pentru a ne recupera masina si pentru a ne implini promisiunea fata de Ionut de la Casa Colinita, de a trece inca odata pe la ei.
Voi scrie concluziile acestei etape intr-o “sesiune dedicata “.

Multumesc tuturor celor care au contribuit la bunul mers al acestei expeditii!!! Recunostinta!

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile