Zilele 5-7, Etapa 4. La Mănăstirea Maicii Veronica

29-31 august 2015.

In zorii zilei, pasarile de la Manastirea Vladimiresti iti dau invariabil trezirea. Cocosii se intrec cu fazanii, fazanii concureaza cu gugustiucii, iar gastele, fiind basul orchestrei, merg agale si intoneaza simfonia in fundal. Nu dupa mult timp esti trezit de-a binelea de sunetul cald si puternic al clopotelor. Uneori inainte, alteori dupa, se simte toaca cum iti pune in miscare suflul, cum te insufleteste. Aici se pare ca toaca este batuta de o maicuta impulsiva si hotarata. Ritmul este foarte alert si sunetul este puternic. 🙂

Geamul camerei mele da catre ograda. Pot vedea animalute felurite si impanatele care-si lauda, cotcodacind, ispravile. Copacii poarta pe crengile lor o multime de zburatoare incantatoare. Privind afara vad invariabilul verde al naturii si lumina calda si blanda toamnei.

Zilele petrecute aici au fost ca o calda mangaiere a sufletului. Sfarsitul verii si inceputul toamnei se intrevede printre ramurile tot mai golase, printre rafalele vantului caldut si aromat si chiar si in lumina astrului nostru cel de toate zilele. Caci El, Helios, este „painea”noastra cea intru fiinta. Fara El nici o paine si nici o fiinta nu ar putea fi pe-aici. El dicteaza ritmul, intensitatea, viata si moartea… De multe ori ma intrebam: ce este iubirea? Daca IUBIREA exista cu adevarat, atunci ea este liantul universal al universului, universurilor si multiversurilor … Este lumina, energia, hrana, viata si calea. Daca exista o replica materiala in dimensiunea noastra aceasta sigur este HELIOS. In fiecare secunda, de miliarde de ani ne ofera lumina, caldura si implicit viata, fara sa ne ceara nimic in schimb. Imi dau seama ca mai exista cineva care a afirmat: „Eu sunt calea, adevarul si viata!”  Cred ca personajul in cauza era o entitate solara …

Asta inteleg eu prin „a merge cu soarele in piept”. Atunci cand radiezi lumina pe care o primesti si o porti, oamenii se simt hraniti si luminati. Cand porti stresul si nebunia zilelor din viata sociala, oamenii din jurul tau se simt atacati si agasati. Asa transmitem unii altora ceea ce suntem. Si de cele mai multe ori taote astea se petrec la nivel subconstient, iar la suprafata apar doar rabufniri, refulari si scenarii de neinteles.

Din cate am inteles, aceasta manastire a fost infiintata de Maica Veronica, fosta stareta a manastirii. Povestea ei incepe de tanara, cand in adolescenta, la varsta de 16 ani, are o viziune clara si puternica si incepe, pe terenul parintilor ei din Vladimiresti, unde astazi este manastirea, sa construiasca un locas de cult cu fonduri colectate de la oamenii plini de credinta. In prima faza a intemeierii manastirii, cateva fecioare impreuna cu Maica Veronica, au locuit intr-un bordei sapat in pamant, timp de doi ani. In timpul comunismului, Maica Veronica este arestata si inchisa pentru ca avea viziuni si pareri contrare sistemului, cat si pentru ca la sfarsitul razboiului au ascuns timp de doi ani, in manastire, cativa ofiteri germani. Odata cu ea au fost arestate si maicile din obstea de atunci. Dupa revolutie se intoarce la manastire si redevine stareta. Scrie o multime de carti pe care BOR nu este de acord sa le publice si atunci apeleaza la edituri independente cu perspective ceva mai largi si mai relaxate.

O alta observatie despre manastire …aici sunt prezente simbolurile masonice… Oare cum au ajuns aici? Si de ce? Dar asta nu-i treaba mea… Eu am treburile mele, ei pe ale lor!

Maicile din manastire sunt foarte de treaba. Maica care se ocupa de cazare m-a rasfatat de-a dreptul. Mancare cat pentru trei: fructe, legume, paine, colac, ulei, miere, mamaliga, branza si mi-ar mai fi adus daca nu as fi rugat-o sa nu-mi mai aduca ca nu pot manca atat si nici nu pot lua cu mine si cara.

Aici am mancat cea mai buna branza de vaci si urda, si deasemenea cea mai buna paine de casa, traditionala ca-n Bucovina.

In plus mi-a promis ca se rezolva sa merg la birou la internet. Ar fi super …Sa vedem cat si cum …

Din pacate nu prea am avut noroc cu internetul… Acolo nu poti sta singur si maica de la birou avea treaba.

Am facut si cateva analize maicutelor, am primit o frumoasa recomandare si am discutat pe teme de sanatate si nutritie, pana seara tarziu!

Am facut si cateva fotografii pe care le voi posta cu placere.

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile