Zilele 24-31, Etapa 4. Popas la Bacău

18-25 septembrie 2015.

Un minunat popas …

Imi era dor de Bacau, de adolescenta mea, de oamenii pe care atunci i-am integrat in fiinta si memoria mea. Imi era dor de starile, senzatiile, si atmosfera pe care atunci am perceput-o.  Trairi ce s-au impregnat in mine si pe care le-am purtat, parte inconstient, pana astazi, cand s-au trezit … Bacaul l-am regasit in mare asa cum l-am lasat. Evident, sunt si constructii noi si oameni noi, dar atmosfera este , esential, aceeasi.

M-am bucurat de oameni deosebiti si de evenimente deosebite! Am cunoscut si recunoscut profesori si pedagogi cu mintile deschise, cu sufletele calde si luminoase,  elevi curiosi si dornici de a invata ceva nou, dar si alte categorii de oameni buni si de treaba. Am reusit sa tin o prelegere despre nutritie, am avut placerea sa discut cu cativa elevi si nu in ultimul rand, am avut onoarea sa discut cu directorii, profesorii si pedagogii. Toti, mi-au lasat o impresie faina si amintiri frumoase. Am fost cazat in camera de oaspeti a Colegiului N. V. Karpen, din Bacau. Conditiile de cazare si amabilitatea oamenilor au intrecut asteptarile mele. Multumesc mult Universului, tuturor celor care au contribuit si celor care m-au sustinut de la distanta prin gandurile si sentimentele lor!

Ocazia de a ajunge la acest colegiu, o datorez Universului si unui om prin care Universul a actionat; este vorba despre George. Multumesc mult George! Sper sa ne revedem curand si cu bine!

Tot aici am reusit sa-mi revad vechile si dragile cunostinte din Bacau. M-am bucurat enorm. Tot aici am aflat despre o prietena din adolescenta de care nu mai stiam nimic de 22 de ani.  Culmea „coincidentelor”, a fost colega de liceu cu unul din pedagogi… 🙂

Permanent am fost inconjurat de un camp de buna dispozitie si de o stranie lumina…

Dimineata si dupa amiaza eram scaldat de vocile, strigatele si plansetele copiilor de la gradinita si parcul din curtea colegiului. Imi creau o stare de agitatie, dar si de bucurie si inocenta. Eram vecin cu gradinita… 🙂

Colegiul Karpen este administrat de o echipa de oamen pusi pe fapte mari. Domnii, Remus si Virgil sunt oamenii care tin fraiele destinului acestui loc. Un loc care promite sa devina unul dintre cele mai mari si mai faine campusuri din tara. In curtea coleggiului se afla o gradinita, un parc de joaca pentru copii, o mini gradina zoologica, terenuri de tenis si sport, o sala de sport, o cantina, un laborator cofetarie-patiserie- bucatarie, o sala de fitness, corpuri de cladiri pentru liceu, un camin mare cu doua etaje si altele. Ii apreciez pe acesti oameni care-si sacrifica viata si sanatatea pentru a ajuta invatamantul si elevii. Imi pare nespus de rau ca sistemul este deficitar si eforturile lor nu vor fi manifestate si apreciate la justa valoare!

In intervalul poposirii mele in incinta colegiului, am avut sansa sa ajut cativa oameni si sa le fac analizele cu aparatul de biorezonanta. Concluzia mea este ca cele mai mari trei rele care distrug sanatatea umana sunt :  STRESUL, OBOSEALA si ALIMENTATIA GRESITA.  Din pacate unii elevi sunt mai bolnavi decat profesorii lor. Din nefericire performantele intelectuale depind serios si de sanatatea corpului.

Am incheiat sejurul meu in Bacau cu o oarecare strangere de inima si cu greu m-am dezlipit de oameni si locul acela. Acolo mi-am reintalnit vechi si foarte vechi prieteni. Multumesc!

Programa Prelegerii de la Bacau, Colegiul Tehnic de Comunicatii Nicolae, Vasilescu Karpen:

 Conferinta despre Nutritie si Sanatate

 Prezentare :

 • Despre mine:             EFSK,  Nutritie,  Globetrotter,  Expeditie,  Costumatia mea.
 • De ce sunt aici?         Nu sunt doar ca sa vorbesc, ci si ca sa arat, sa dau un exemplu.
 • Despre Nutritie         Stiinta Nutritiei – este stiinta care se ocupa cu studierea proceselor, fenomenelor si componentelor alimentatiei umane si alimentelor.
 • Despre Sanatate       Sănătatea se definește ca starea de fapt, naturala, a unui organism la care funcționarea tuturor aparatelor, sistemelor, si organelor se face in mod corect si firesc.

 Nutritia:          Aliment  +  Apa  +  Hrana  +  Procesul  Hranirii  +  Informatie   +  CO – Evolutie

 • Nutrienti:     glucide, lipide, proteine, minerale si oligoelemente;
 • Catalizatori:             vitamine, enzime, coenzime, fitohormoni – potentatori si inhibitori;
 • Apa:              cristal lichid, structura apei, proprietati, functii, apa vie/moarta; apa eligibila celulelor – proprietati, aquaporine, proces adapare celulara;
 • Informatia:   indisolubila materiei si energiei, prezenta si necesara in aliment;
 • CO-Evolutia: toate sistemele evolueaza unele functie unele de celelalte;
 • Hrana:           aliment viu – cu toate calitatile si functiile naturale si informationale;
 • Hranirea:      act sacru de cunoastere si evolutie, act de acumulare si transfer…
 • Hranirea ca act evolutiv – mancam ca sa cunoastem si nu ca sa traim…

 Probleme Nutritive:

 • Calitatea alimentelor:          probleme sol,  probleme plante, probleme alimente;
 • Cantitatea alimentelor :      mancare multa si degeaba – oboseala, raport eficienta;
 • Alimente Daunatoare:         carne, cola, sucuri, indulcitori, zaharina, zahar, cafea, gluten, E-uri, monoglutamat, lactate procesate, mancaruri procesate, suplimente – efecte farmacologice, margarina, sare iodata, vitamine sintetice, apa minerala…
 • Alimentatie Daunatoare:    fast food, super procesata, Industrie, combinatii gresite,
 • Obiceiuri Nutritive Gresite:            nemestecarea, ore nepotrivite,  cantitate prea mare sau prea mica, apa in timpul mesei, numarul meselor, apa inainte sau dupa masa prea repede, alcool la masa, lipsa salatelor sau a cruditatilor, discutii si stari la masa;
 • Substante Toxice:                 antibioticele, aditivii, emulgatorii, colorantii, conservantii;
 • Probiotice:                            kefiri, kombucha, nato, – lactobacili, drojdii, mucegaiuri…

Bacillus subtilis,

 Intrebari si conversatii

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile