Zilele 2-3, Etapa 4. Popas la Braniștea

26-27 august 2015.

Noaptea eu nu dorm, vara eu merg….:)

M-am trezit dimineata devreme, pe la orele 11 ziua-n amiaza mare si m-am simtit eu si adormit! 🙂  M-am dezmeticit dupa 10 minute de apa rece pe fata si dupa o cana cu apa calda…

In timp ce sorbeam apa calda a aparut Parintele Paroh si mi-a propus sa facem o plimbare si eventual cateva fotografii prin comuna. Am luat aparatul de fotografiat si am plecat prin sat… Am facut o tura, cateva fotografii si o vizita la mesterii olari. Aici am vazut si fotografiat un atelier traditional de olarie. O veche pasiune si un vis neimplinit

Parcul comunei este simplu, dar frumos.  Mergand in deal am ajuns la zona panaramica… Aici balta Lozova se intinde la orizont si oarecum il cuprinde… Frumos peisaj. Am aflat ca aici era si o fabrica de caramida, implicit o exploatare de argila.

Mesterii olari, sot si sotie, familia Mocanu, sunt oameni primitori, amabili si deschisi. Am imprimat cateva imagini din Atelier si implicit cuptorul traditional de ars ceramica de tip Horezu.

Intorcandu-ne la Complexul Parohial, gazda mea m-a invitat sa vad cateva icoane vechi, manuscrise si documente bisericesti de mai bine de 100 de ani. Foarte interesante… Aura ce le inconjoara se arata arhaica si puternica.

Seara ne-am intalnit cu totii si am povestit despre Nutritie si Sanatate, cat si despre Genealogie si Viata! O seara minunata cu oameni minunati!

Multumesc inca odata! Sper si astept momentul revederii!

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile