Zilele 13-21, Etapa 3. Refacere la Galați

16-24 august 2015.

Povesti de Familie!

Din nefericire, cineva sau ceva nu ma lasa sa scriu jurnalul acesta. Este a treia oara cand il rescriu. Greseala mea a fost ca nu l-am salvat.

Perioada sederii mele in Galati a fost o continua poveste despre si cu familia noastra. Matusa mea, sora bunicii mele si gazda mea, care a atins frumoasa varsta de 91 de ani, s-a bucurat ca i-am tinut companie in aceste zile si mi-a relatat multe istorii intime familiei. M-am bucurat si am apreciat acest timp si aceste relatari, in felul acesta formandu-mi o imagine ceva mai profunda si mai ampla asupra familiei.

Ascultand aceste povesti am realizat inca odata ca psihogenealogia are dreptate cand afirma ca:”stramosii traiesc prin noi!”. Am recunoscut in mine atat calitatile cat si defectele celor pe care nu am apucat sa-i cunosc bine, fiind copil si neinteresat de ei …. Am observat cum asa zisele caracteristici genetice nu se transmit ci se modeleaza transgenerational si transeducational. Se pare ca totul este o mostenire si transmitere genealogica!  Mai exact, prea putin din ceea ce suntem este mostenire genetica. Mare parte (peste 90%) este o mostenire educationala. O mostenire a mentalitatii, atitudinii, obiceiurilor si ustensilelor psihologice de manifestare a trairilor!

Tot in aceasta perioada am inteles ca Noe a trait 900 de ani, nu pentru ca a mancat sanatos, ci pentru ca atunci ziua avea 12 ore si nu 24, si chiar si asa, cei 450 de ani i-a atins pentru ca NU ERA STRESAT.

Matusa mea a intrat in al 91-lea an de viata. Ceea ce a adus-o pana aici nu este mancarea sanatoasa, viata usoara sau sportul. A trait o viata grea, a muncit sub stare de asediu 10-14 ore pe zi, la doua servicii, a ramas vaduva de tanara, a crescut cu greu doi copii, a mancat ce a dat Domnul si a dormit pe apucate cateva ore pe noapte. Si atunci cum de este inca in viata, cum de este lucida si vioaie si cum are atat buna dispozitie si optimism? Am constientizat ca nimic din exterior nu poate determina ci DOAR ameliora, optimiza. Totul vine din interior. ATITUDINEA, TRAIREA SI MENTALITATEA sunt stalpii ce ne pastreaza, ridica, sau distrug! Perceptia, reprezentarea si raspunsul la stimulii exteriori si interiori sunt secretul longevitatii.

La aceasta concluzie am ajuns dupa ce am studiat mai multe persoane din familie si dupa ce le-am aflat si aprofundat povestile. Am observat ca cei ranchiunosi, pesimisti, barfitori, orgoliosi si rai…de obicei, traiesc mult mai putin! Mare parte nu ating 60 de ani! Totul este relativ…Exceptii si povesti atipice apar mereu. Dar sa nu uitam ca PARADOXUL, nu este decat temporar si aparent, doar o contradictie aparuta in mintea noastra finita si saraca. In esenta lucrurilor este ordine si adevar…

Printre povesti, postari pe facebook si scurte itinerare prin Galati, am introdus si odihna. Odihna a adus cu sine si refacerea. Voi pleca de aici in aceasta noapte, impacat, bucuros si refacut!

Multumesc inca odata familiei si stramosilor mei!

 

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile