Zilele 0-1, Etapa a 8-a. Pregatiri de plecare si drumul pana la Suceava

26 august 2019, Toplita.

Anul acesta, cu toate ca am avut mai multa experienta, sustinere si mai multe fonduri, am plecat la drum mai nepregatit ca niciodata. Nepregatit atat interior cat si exterior. Toate problemele interioare si exterioare ale vietii si fiintei mi-au generat, cu acceptul meu, o draguta de oboseala cronica. In atare conditii, nici starea interioara nu a reusit sa ma sustina si sa ma ghideze catre reusite si ajutor.

In alta ordine de idei, in aceasta etapa, Etapa a opta, am primit in echipa si un partener de drum, novice in ale trekking-ului. Nu e o fericire, dar este o aventura din care toti invatam si ne perfectionam.

Am plecat de la Toplita, cu masina personala, seara, si, ca sa nu mergem noaptea, ne-am cazat la Borsec. A doua zi am stat la pensiunea aceea ca sa ma pot si eu odihni. Am plecat mai departe catre Suceava si, ignorand indicatoarele si ascultand GPS-ul, am mers 30 km pe un drum neasfaltat pe care am tot lovit masinuta pe dedesubt. Un drum de munte, cu serpentine, gropi si santuri facute de apa si detractoarele forestiere. Minunat! Cu toate problemele si incetinirea, ca sa nu mai pun la socoteala oboseala excesiva adaugata, am reusit sa ajungem la Suceava cu daune minore: Un pic instalatia de servodirectie afectata. Nimic foarte grav. Volanul merge mai greu…

Prietenii din Suceava de anii trecuti, unii nu au putut sa ne cazeze, altii nu au raspuns. Nu ne-am suparat pe nimeni si am ales sa stam la cel mai ieftin hotel: Hotel Orizont. Aici totul ok, doar ca am fost nevoiti sa stam cateva zile pana a venit echipamentul lipsa din Bucuresti si pana am reusit sa-l integram in bagaj. Din nefericire, oboseala si-a facut efectul si am avut diverse probleme destare si sanatate si am fost nevoiti sa lungim sederea.

Problemele tehnice nu au incetat sa ne insoteasca. Hardul laptopului a trebuit sa fie schimbat, apoi am asteptat sa vina alt pachet de acasa cu softurile si informatiile de care aveam nevoie, bateria externa noua nu reusea sa incarce tableta in timp ce aceasta functiona, apoi cablurile de incarcare au fost inlocuite si lista continua cu tentativa nereusita de a resuscita, prin schimbarea acumulatorilor, a powerbank-ului vechi, apoi cu improvizarea unu sistem de sudura a pilelor 18650, improvizare care nu a dat rezultatele scontate. Toate acestea, cat si oboseala, cumparatul si facutul mancarii, oboseala si stresul ne-au lungit sederea in Suceava cam o saptamana.

Postat în Jurnal

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile