Esenta Sanatatii …

Dupa mai bine de 15 ani de documentare, analiza si experiente in acest domeniu al sanatatii, am ajuns cu greu la o imagine de ansamblu si pot enunta concis principiile care duc la imbunatatirea sau pastrarea sanatatii, a vietii si a tineretii.
    1. Tatal tuturor bolilor este stresul. Mama tuturor bolilor sunt obiceiurile noastre gresite.
    2. Aproape de natura mama = viata. Departe de natura mama = moarte. Armonia cu legile si procesele universului interior si exterior duce la sanatate, vitalitate si lipsa stresului.
    3. Noi suntem ceea ce si ceea ce nu : Gandim si Simtim, Spunem si Facem, Mancam si Respiram,  Credem, Percepem si Intelegem. Totul este definit de noi in viata noastra pe baza si in cadrul si contextul legilor universului, cunoscute sau necunoscute.
    Aceste enunturi se pot dezvolta pana la volumul ” DEX-ului ” si pana la complexitatea si aparenta ilogicitate a fizicii cuantice.
    Ca sfaturi concrete si de inceput va recomand :
        1. Consumati zilnic MINIM  5% din masa dvs corporala – APA DE IZVOR PLATA NEIMBUTELIATA sau daca aveti posibilitatea – APA DISTILATA !!!
        2. Consumati mai mult de 70% legume si fructe, crude , proaspete si produse in sisteme ecologice sau personale. Straduiti-va sa mancati cat mai multa hrana vie, cruda si cat mai putina mancare moarta.
        3. Consumati zilnic, minim 50g de fibre vegetale crude. ( praz, tarate, grau incoltit, seminte…etc )
        4. Nu mancati mai mult de doua ori pe zi si evitati mancatul seara.
        5. Tineti posturile saptamanale si anuale. Nu DIN MOTIVE ritualice si religioase ci din MOTIVE STIINTIFICE DEMONSTRATE.
        6. Odata pe luna nu mancati timp de trei zile, consumati 10 l de apa distilata pe zi si faceti 3 clisme in loc de mesele principale.
        7. Faceti zilnic cel putin o plimbare de o ora si nu printre masini si gaze …Sau daca aveti posibilitatea si dorinta…practicati alergarea, asanele de yoga sau exercitiile de stretching si exercitiile de respiratie profunda abdominala.
        8. Odihniti-va cat mai mult. Cand si cat simtiti nevoia. Semnele de somnolenta si oboseala sunt urmarea unor probleme de echilibru acido bazic, de intoxicare si de lipsa de oxigen din tesuturi si creier si nu numai …. Somnul cel mai bun este de la apusul soarelui la rasaritul soarelui…
        9. Petreceti cat mai mult timp in natura si in aer curat si mai putin la telefon si in fata tembelizorului si a calculatorului.
        10. Exersati abilitatile creierului. El este seful si supervizorul intregului corp. Un creier lent si lenes inseamna si un metabolism dereglat si un om predispus la boala.
        11. Rugati-va, meditati sau cel putin contemplati natura. Nu este religie, nu este habotnicie. Stiinta aceasta care a creat si bomba atomica a adus si imense servicii omenirii. A demonstrat ca una din cele mai bune metode de exersare a creierului si de mentinere a sanatatii fizice si psihice …ESTE RUGACIUNEA SI MEDITATIA!
        12. Apelati zilnic la ras. Nu la rasul din padure cu blana si gheare ci la rasul nostru care prin destinderea a 70% din muschii corpului si prin eliberarea de hormoni hipofizari, hipotalamici regleaza metabolismul si ajuta sistemul imunitar.
            SI NU UITATI – BRUCE LIPTON A DEMONSTRAT CA ASIMILAREA TOXINELOR CAT SI A ALTOR SUBSTANTE STRAINE SE FACE DOAR IN STARILE DE STRES !!!!
       
Postat în Esența sănătății

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile