Despre noi

  Pasii curg, inundand incet pamantul strabun !

Sunt un izvor, o frunza din padure, un fir de nisip din desert, o picatura din ocean, un gand al unei vieti.

Din copilarie m-am indragostit, datorita contextelor, de munte si natura. Adolescenta m-a purtat prin cotloanele si varfurile Romaniei. Cararile muntilor si potecile padurilor imi sunt cunoscute de la 10 ani. Rucsacul, cortul si sacul de dormit au fost si sunt o parte din modul meu de a fi!

Expeditia “România la Pas”, cu caracter caritabil, introspectiv si pedestru, pe un itinerariu de 3400 km si pe durata a şase luni de zile, va incepe in luna iunie 2012.  Marsul cu un echipament pe mine de aproximativ 25 kg si in care voi beneficia in mare parte de ceea ce-mi poate oferi natura, o sa-mi ofere ocazia sa vorbesc despre Kinetica si Nutritie si sa promovez Armonia cu Mama Natura prin exemplul personal!

Peregrinarile prin “Patria lui Ion” au construit in mintea si sufletul meu imaginea uneia dintre cele mai frumoase tari din cate am cunoscut. Faptul ca m-am ocupat de turism, in Toplita, Harghita, m-a ajutat sa experimentez si sa inteleg mentalitatea romaneasca, cat si neajunsurile ei.

Romania este o tara bogata si frumoasa, o tara a paradoxurilor si a contrastelor. Anual, in Romania, apar peste 70.000 de noi cazuri de cancer ( http://scrieliber.ro) , iar mortalitatea romanilor se datoreaza in peste 80% din procente bolilor cardiovasculare si cancerului. De asemenea s-a demonstrat si mediatizat si faptul ca aceste boli sunt provocate de obiceiurile nefaste : sedentarism, nutritie incorecta, alcool si fumat (http://www.gandul.info ).

Acest proiect este consecinta compasiunii si dorintei mele de: A DARUI cunoasterea si dragostea necesare sanatatii si vietii! Armonia cu natura este unica sansa viabila a sanatatii, tineretii si vietii!

“Eu cred in educatie si nu in medicatie!“ – spunea Dr Bernard Jensen. Cei 3400 km, in spatiul carpato-danubiano-pontic si pe drumurile sale europene, nationale si judetene, ii voi face pentru a promova armonia cu natura. Voi tine prelegeri si conferinte pe tema nutritiei si a kineticii acestea fiind indispensabile legaturii si armoniei cu natura. In final voi sintetiza experienta acestui drum intr-un jurnal de calatorie, intr-un album fotografic, intr-o carte care v-a promova Romania si intr-un filmulet documentar.

Aceasta expeditie voi incerca s-o transmit audio video, pe internet si eventual la televiziunile si radiourile care vor dori sa preia, pentru a putea atrage si informa auditoriul.  Echipa de colaboratori, sponsori, donatori, insotitori contribuie in mod clar la realizarea si finalizarea cu bine a acestui tur.

Echipamentul specific si necesar marsului, supravietuirii cat si capturii de imagini si voce trebuie sa fie unul special. Sanatatea mea si implicit reusita proiectului depind si de echipament.

De asemenea hrana si uneori cazarea/ dormitul – devine o problema suficient de mare in cele sase luni de zile, incat sa fie si ea decisiva pentru succesul proiectului.

In drumul meu voi poposi pentru “o clipa” sa vizitez, sa ma aplec si sa aduc lumina asupra obiectivelor turistice, traditiilor si frumusetilor naturale ce stau departe de priviri, fara sa “ strivesc corola de minuni a lumii “.

Seara, dupa ce voi „scutura colbul din sandale”, voi incondeia pasii ce m-au purtat prin lumina soarelui si pe meleagurile strabune, incercand sa transpun ceea ce am vazut, auzit si trait fara sa aduc elogii gratuite paradoxurilor romanesti.

Astept cu interes, bucurie si recunostinta orice propunere, idee, critica si orice ajutor! Toate sunt binevenite!

Edward Chirlacopschi

PS: De anul acesta suntem doi. Emil s-a alaturat in acest sezon! Bine ai venit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Traseul până acum

Etapa a 8-a (inceputa pe 26 august 2019)

Etape încheiate

Total km parcurși pe jos în primele 7 etape: 1320

Vezi tot traseul parcurs, pe zile